Imię: Gosia
Wysłany: 27-05-2006, 20:38 blada cera!!!!!!
Ja mam nawet jasna karnacje tzn olivkowa czyli nie taka jasna ale czasami zdarza mi sie zeby mi ktos powiedzalm ales ty blada !!!!! czy macie tez taki problem ! czy daje cos picie soczkow marchefkowych !
Ja jestem kremowo blada i bardzo mi się to podoba, nigdy się nie opalałam, zawsze przez wyjściem z domu smaruje się blokerem, bardzo dbam o to aby moja cera była jak najbielsza (mam naturalne złote blond wlosy więc wszystko pasuje). Nie przejmuj się swoją bladością - jasna cera jest piękna!!
Jeśli jednak bardzo Ci zależy żeby się przyciemnić to pij te soczki marchewkowe, opalaj się (ale z umiarem i stosując filtr ochronny), łykaj beta-karoten, albo smaruj się samoopalaczem.
_________________ " Rób co chcesz, kiedy nie krzywdzisz nikogo..."
Blessed Be
mam nawet jasna karnacje (...) czy macie tez taki problem !!
hm, mam bardzo jasną karnację, ale nie uważam tego za mój problem O_o
Gosiek15sSs napisał/a:
czasami zdarza mi sie zeby mi ktos powiedzalm ales ty blada !!!!!
mi się to zdarza częściej niż czasami, bez przerwy mówią mi to wszyscy. Przy każdej wizycie u lekarza dostaję skierowanie na badanie krwi, żeby się upewnili, że nie mam anemii, bo jestem do tego semiwegetarianką. Trochę to męczące
Mi osobiście nie. Piję marchewkowe i sporadycznie buraczane (mają więcej żelaza), ale nadal jestem blada
tudrak napisał/a:
hmm... to zależy od włosów. Jeśli dziewczyna ma ciemne włosy-ciemna karnacja. Jeśli jasne włosy to karnacja też jasna.
taa, co ty nie powiesz? Mam ciemne włosy i bardzo jasną karnację. Czyli "zimowy" typ urody.
KaliUma napisał/a:
Ja jestem kremowo blada i bardzo mi się to podoba, nigdy się nie opalałam, zawsze przez wyjściem z domu smaruje się blokerem, bardzo dbam o to aby moja cera była jak najbielsza
Ja też unikam słońca, w sumie osoby z bladą cerą (tak jak moja) mogą przebywać na słońcu bez kremu z filtrem nie dłużej niż 5 minut... A tak w ogóle to moja skóra się nie opala, tzn. nawet jeśli ma dłuższy kontakt ze słoneczkiem to przyciemni się ale bardzo leciutko - i tak jest bielsza od normalnej nieopalonej skóry innych, tak więc niewprawne oko nie zauważy tej "opalenizny"
btw Gosiek15sSs, popracuj trochę nad interpunkcją i pisownią bo twój przekaz jest taki... chaotyczny
Imię: Agnieszka
Wysłany: 28-05-2006, 15:31
Ja też mam naturalnie ciemne włosy (zafarbowane na czarno) i dość jasną karnacje, do tego jeszcze rozjaśniam ją podkładem i pudrem bo ma różowawy odcień z zaczerwienieniami który mi się nie podoba. Ogólnie nigdy nie lubiłam się opalać, a jasna karnacja coraz bardziej mi się podoba, do tego jeszcze moje czarne brwi i ciemne oczy.
Mino iż sie tu same dziwczyny wypowiadają- to zamienie pre slów... ja również mam jasną cere i czarne włosy, jak się troche poopalam latem na plaży to tę opalizne przetrzymn tylko na jakis tydzien nie dłużej...
ja jestem szatynką i jestem bladziutka. nie mam jakichś wielkich kompleksów z tym związanych, tylko opalone ciało wygląda chudziej, a to jest fajne.
czasami myślę, że stworzono mnie po to, aby osoby porównywujące się ze mną czuły się dowartościowane
kolega ost powiedział, że kiedyś wróci moda, że im bledsza kobieta tym piękniejsza . czekam na to
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Ostatnio zmieniony przez caessa 28-05-2006, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marta
Wysłany: 28-05-2006, 22:52
A ja mam dziwną karnację, bo na brzuchu, plecach i ramionach moja skóra ma odcień ciemny, czasami wydaje mi się, że zielony A reszte mam ciemna. ostatnio uzywam zbyt jasnego pudru i ogolnie twarz mam blada, ale to dlatego, ze nie chce sie opalic, bo smiesznie wygladam. Cala brązowa, brwi, rzęsy, karnacja, a oczy zielono-niebiesko-żółte
A nie zgodzę się z opinią, że faceci wolą ciemne, bo przeciez blondynki cieszą się większym wzięciem
Moja przyjaciółka ma tak jasną karnację, że kiedyś jak miała robic zdjęcia, to prosiłam ją żeby nie robiła pięciominutówek, bo bałam się, że zleje się ze ścianą i w sumie miałam rację, bo się zlała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum