Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 13:22
blada cera!!!!!!
Autor Wiadomość
dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 04-10-2006, 18:33   

evi1705 naprawdę chciałabym ci coś poradzić ale nie potrafię. Ja jeszcze się ani razu nie spotkałam z takim zachowaniem i to w dodatku z tak błachego powodu jak brak opalenizny. Może sprubuj zastpsować do ciała balsamy opalizujące, a do twarzy niewilką ilość podkładu czy pudru brazującego.

Znak zodiaku: strzelec

evi1705 
*

Wysłany: 04-10-2006, 19:35   

Mi to osobiescie nie przeszkadza. podobam sie sobie. I staram zawsze wygladac dobrze DLA SIEBIE nie dla innych. najbardziej jednak drazni nie to podejscie otoczenia:( mam ok. 450 osob w szkole i Ci co mi dokuczaja mowia nie znalezli nikogo takiego drugiego jak ja co tez mnie dziwi. Uzywam fluidu jak kazda dbajaca o siebie dziewczyna:) najgorzej jest gdy robi sie cieplo ubiera sie koszulki i musze wystwaic gole rece lub tez gdy odrkrywam dekold i szyje. Nie wiem juz sama co robic:(
  Znak zodiaku: byk

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 04-10-2006, 20:20   

Cytat:
najgorzej jest gdy robi sie cieplo ubiera sie koszulki i musze wystwaic gole rece lub tez gdy odrkrywam dekold i szyje. Nie wiem juz sama co robic:(

A może wyprubujesz coś z tego rodzaju http://www.sklep.grabieni...=produkt&id=579 , podobno skutkuje i daje naturalny delikatny odcień opalenizny.

Znak zodiaku: strzelec

akukaracza 
Przyjaciel
Say I.

Wysłany: 04-10-2006, 20:42   

evi1705 napisał/a:
Mi robi sie najbardziej przykro gdy np. kolega mowi do drugiego ktory mnie dotknal np. w reke "o fuuuuu co ty robisz" nie wiem co robic w takich sytuacjach bo to jest baaaardzo przykre dla mnie:( Najgorsze jest to ze mam wrazenie ze wszyscy za plecami mnie obgaduja a dla mnie sa mile i nie mowia o mojej bladosci:( odp

PS. mam Brązowe włosy teraz zafarbowane na odcien kasztanu. slonce w ogóle mnie nie opala tylko na czerowno i skora schodzi a solarium daje male efekty:(

ODP:*

Ewelina , dziewczyno, masz dopiero 15 lat, nie martw się zupełnie takimi niedojrzałymi rówieśnikami. ( no faceci emocjonalnie są niby 2 lata za dziewczynami, więc tymbardziej)
Wiem jacy ludzie potrafią być okrutni w gimnazjum, bo choć sama tego na sobie nie doświadczyłam, to po prostu czasami mi ręce, uszy i szczena opadały jak patrzyłam na naszych dojrzałych klasowych mężczyzn :|
Te ich komentarze jeśli dziewczyna przyszła w nowych okularach, pierwszy raz założyła spódniczke do szkoły, czy jak ktoś się potknął na ich oczach. Te wybuchy historycznego śmiechu i "inteligente komentarze", zdradzały doszczętnie ich młodociany debilizm.

Ten okres w życiu po prostu trzeba przejść i zupełnie nie zwracać uwagi na tych, którym nie podoba się Twoj odcień skóry, czy cokolwiek innego. Jesteś sobą i taka jesteś najpiękniejsza, nie zwracaj uwagi na docinki innych. A jeśli jeszcze raz koleś powie "A fujjj co Ty robisz..." To powiedz im: "No właśnie, nie mam ochoty żeby takie coś jak ty mnie dotykało" Następnym razem już Ciebie nie zaczepią, a nawet jeśli powiedzą coś w stylu "Odezwała się..." Uśmiechnij się z pożałowaniem i pokiwaj i odejdź :)
Trzeba sobie radzić i mieć nadzieje, że szybko pójdzie się do liceum :P
Ja jestem już w 3 klasie liceum i w tym wieku większość ludzi się szanuje nawzajem, nawet jeśli ktoś ma inny odcień skóry, krzywy chód, 145 wzrostu, czy 130 kg wagi ;)

Każdy jest inny i tak być powinno ;)
Ostatnio zmieniony przez akukaracza 04-10-2006, 20:43, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: wodnik

evi1705 
*

Wysłany: 11-10-2006, 21:22   

I znowu wołają do mnie BIAŁACZKO. nastawili przeciwko mnie juz nawet nowego kumpla który doszedł do naszej klasy.

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 12-10-2006, 10:06   

evi1705 napisał/a:
I znowu wołają do mnie BIAŁACZKO. nastawili przeciwko mnie juz nawet nowego kumpla który doszedł do naszej klasy.

To świadczy o nich, nie o Tobie. Chociaż nie wiem jak byłabyś blada nie mają prawda a tak mówić, a jeżeli mówią widać jacy są dojrzali. Napewno wśród tych wyśmiewających osób jest taka której Ty też mogłabyś wytknąć coś w twarzy, kolor włosów itp. Ciekawe czy miło by się czuła.Radzę olać lub spróbować rady dkf co do preparatu dającego opalenizne.

LuIzZzkA;* 
*
:P:D:)

Imię: Luiza
Wysłany: 21-10-2006, 08:40   

JA nie mam ciemnej karnacji ale nie świece jak mąka albo mój brat:D. MOim zdaniem to najlepiej wyjść sobie latem na słoneczko i opalać sie cały dzień:)

Znak zodiaku: panna

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 21-10-2006, 08:42   

więcej karotenu i po sprawie ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Znak zodiaku: panna

Natalii 
**
Natalii

Imię: Natalia
Wysłany: 23-10-2006, 18:47   

evi1705 napisał/a:
I znowu wołają do mnie BIAŁACZKO.

No to czemu nie zajdziesz pare razy na solarium??

Znak zodiaku: rak

evi1705 
*

Wysłany: 23-10-2006, 21:15   

mało mi to daje

Natalii 
**
Natalii

Imię: Natalia
Wysłany: 23-10-2006, 22:09   

evi1705 napisał/a:
mało mi to daje

ale co solarium?
jeśli tak to ja na początku chodziłam 2 razy w tygodniu do solarium a potem raz na tydzień.
No i opaleniznę było widać:)
tylko oczywiście kilkanaście razy musisz zajść.

Znak zodiaku: rak

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2006, 15:03   

A ja jestem czarny.

Neutralna 
Obserwator...

Wysłany: 25-10-2006, 20:48   

Didek napisał/a:
A ja jestem czarny.

Świetnie się składa, bo ja jestem zielona.

rzepa 
**

Imię: Daniel
Wysłany: 25-10-2006, 21:21   

Neutralna napisał/a:
jestem zielona.

domyslam sie...

chyba najlepsze rozwiazanie to solarka, a skoro mowisz ze nie dziala to podkrec te lampiony aczkolwiek przesiaduj dluzej

misiek88 
*

Imię: Michał
Wysłany: 25-10-2006, 21:25   

wiecie co mnie np. niezbyt podobają się laski poprzypalane po solarce
mam nadzieję że nie jestem wyjątkiem ;)
  Znak zodiaku: ryby

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu