Ja ostatnio zauważyłam, że mam najbielsze nogi w klasie... A tata nazywa mnie czasami "topielicą"... uroczo
No widzisz, tak jak brat mówi, że wyglądam jak Śmierć (kostucha...) E tam, nie ma się czym przejmować, jesteśmy oryginalne xD
_________________ "Każdy człowiek, który kiedykolwiek żył, żyje bądź żyć będzie, ma swoją pieśń. Nie jest to pieśń napisana przez kogoś innego. Ma własną melodię, własne słowa. Niewielu ludziom przypadło w udziale zaśpiewać swą pieśń. Większość z nas obawia się, że nasz głos nie zdołałby oddać jej uroku albo że słowa są zbyt błahe, zbyt uczciwe, zbyt banalne. Zamiast więc śpiewać swe pieśni, ludzie je przeżywają."
a ja nie mam ciemnej karnacji, blada tez nie jestem ...
W Lato się opale
Bo do solarium nie mam zamiaru iść. Nie będę sobie niszczyć skóry .
Na solarium niszczy sie skóre.. tak to prawda.. ale czy słońce jej nie niszczy? Też niszczy więc o co chodzi?..:)
_________________ "Zanim chłód, zanim lęk, zanim świt, zanim dzień
Chcę strzec twego snu i tulić twój cień
Proszę, pozwól mi czekać z tobą na deszcz
Być kroplą, co drży na skraju twych rzęs.."
Anna Maria Jopek - Zanim zasnę
Wysłany: 01-10-2006, 21:14
Ja jestem blada i mam pojedyncze piegi na rekach i bledsze w okolicy nosa na twarzy. Jestem wysoka i szczupła ale często moja bladość jest powodem przykrych uwag. Mi osobiscie to nie przeszkadza ale czesto spotykam sie z krytyką w miejscach publicznych. W szkole lub na wakacjach. Róznież na imprezach, wśród znajomych słyszę przykre komentarze typu "biała wdowa" "blada twarz" "biała bestio" "wyprowadż się na biegun północny" itp... jest to dla mnie bardzo przykre i nie wiem jak sobie z tym radzić:( Czekam na pomoc
Imię: Agnieszka
Wysłany: 02-10-2006, 12:47
Ja też mam bardzo jasną cerę. Brzydko się opalam i do tego nielubie słońca więc w tym roku go unikałam, w efekcie czego po lecie jestem biała jak by był środek zimy. Strasznie mi się ostatnio zaczeła podobać taka karnacja, a w połaczeniu z moimi czarnymi włosami wygląda to po prostu zjawiskowo i cudnie. Jeszcze nigdy nie usłyszałam na ten temat żadnych kąśliwych uwag (no z wyjątkiem komętarzy siostry, która się ze mnie nabija bo sama ma oliwkowa cerę a do tego jeszcze jest mocno opalona).
evi1705 najlepiej ignoruj takie zaczepki albo mów ze tobie się to podoba i nie masz zamiaru tego zmieniać. Jaki masz kolor własów?? Bo jesli jesteś blondynką albo ruda to lepiej nic z tym nie rób, a jeśli brunetka to ewentualnie mozesz zacząć stosować delikatne samoopalacze.
hmm... to zależy od włosów. Jeśli dziewczyna ma ciemne włosy-ciemna karnacja. Jeśli jasne włosy to karnacja też jasna.
Gdzie to podsłyszłeś?
Ja np mam bardzo ciemne włosy, oczy i wcale nie mam za ciemnej karnacji. Podobnie jak koleżanka Gosiek15sSs mam raczej bardzo bladą cerę, jedynie brzuch i nogi mam cały rok ciemny, natomiast dekolt, szyję i twarz raczej jasną. Nie wiem od czego to zależy...
Ale jedno jest pewne, dziewczyna o ciemnych włosach wcale nie musi mieć karnacji wenezuelki, a nie wszystkie blondynki są naturalnie trupioblade
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3485 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 02-10-2006, 14:47
Dokładnie... wiele dziewczyn spotyka się z przykrymi uwagami dlatego, że nie są sexi opalone.... ja nie lubię bladości ale nie przeszkadza mi jezeli ktoś jest blady i nie wysmiewam się z tego. Bo np. moja koleżanka często spotyka się z komentarzami chłopaków z kalsy typu "idź Ty , weź się opal" to jest chamskie
a mi sie ostatnio za czelo podobac jezeli dziewczyna ma taka jasna, alabastrowa, jakby nieskazitelna cere, np moja najlepsza przyjaciolka ma prawie czarne wlosy, duze bardzooooooo niebieskie oczy i do tego taka jasna karnacje, wydaje mi sie ze to dodaje jej uroku, wyglada oryginalnie
tak wiec wydaje mi sie ze nie wszytskie dziewczyny musza miec ciemna karnacje, bo nawet nie wszystkim pasuje radze sie nie pzrejmowac
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 02-10-2006, 16:39
Gosiek15sSs napisał/a:
czy daje cos picie soczkow marchefkowych !
Slyszale ze to cos daje. a jesli nie to przynajmniej pic Ci sie nie bedzie chcialo.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Ja jestem blondynką, mam ciemne oczy, a moja cera nie jest aż tak bardzo jasna. Chociaż.. sama nie wiem. Na pewno są jaśniejsze. ;P I nie mam z tego powodu ŻADNYCH kompleksów. ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum