Moze wypowiecie sie Ci którzy znaja sie na rzeczy...
Czego z blacku słuchacie? Może ulubiony zespół?
Ja osobiscie bardzo lubie Dark Funeral, Marduk, Satyricon, Emperor no i może jeszcze Gorgoroth... oczyiscie ponijam tu cos typu COF... ( no coment)
Dla wszyskich zainteresowanych !!
Dark Funeral bedzie w Katowicach z Mega Klubie pod koniec marca. Wsptep około 15 zł.
_________________ Poranne wstają zorze Nadchodzi dzień, I słychać wciąż szum morza Umierających jęk.
To była walka na śmierć o biały honor i krew, o
białą dumę celtycki krzyż..
A lekki wiatr niesie wieść z ust płynie zwycięstwa pieśń...
ooo Biały Honor Biała Duma...
ooo Biały honor BIAŁA DUMA biała Walka
Heh, dobrze, ze nie wymienilas COF, bo toz to kpina
generalnie zakochana jestem od dawna w Gorgoroth, czasem poslucham tez Satyricona. Swego czasu przepadalam za Setherialem, ale z wiekiem przeszlo
Fajny jest tez Emperor i Carpathian Forest, ktory po prostu uwieeeelbiam
Kurde, teraz to raczej przerzucilam sie od kilku lat na death, ale mysle, ze cos z korzeni rzeczywiscie zostalo
Carpathian Forest o tak...a szczegolnie jak zobaczylam koncert gdzie byly Carpathian Dencers... no nic jak to Nattefrost powiedzial "skoro credki maja swoje tancerki to my tez miec bedziemy" no nic... lubie tez Anaal Nathrakh( niezla sieczka) album Domine Non Es Dignus i utworek - Do not speak... to tak tylko jezeli chciala bys zobaczyc co to za zespol
_________________ Poranne wstają zorze Nadchodzi dzień, I słychać wciąż szum morza Umierających jęk.
Imię: Ankh
Wysłany: 24-01-2006, 13:20
Nie wiem dlaczego uważacie COF za kpine.
Piękne jest w nich to że potrafią wprowadzić ciekawe i gotyckie wstawki do muzyki co sprawia że jest bardziej interesująca.
Podobnie jak Dimmu Borgir,albo Akercocke.
_________________ Sweet oblivion ... now I am back,
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
czaka, pamietam, ze w sumie CF bylo pierwszym zespolem, w ktorym totalnie sie zakochalam - album Bloodlust and pervertion po prostu do dzisiaj mam na dysku, bo czesto go slucham. A sam Nattefrost jest niesamowicie fajnym czlowiekiem, ktory ma dosc duzy dysans do tego, jak go postrzegaja i mozna z nim fajnie pogadac w kazdym razie Carpathian wymiata
a cof nie lubie, bo uwazam, ze tworza taki kinderblackmetal. Oczywiscie bez urazy Film mieli smieszny
vampiria ja myslalam tak samo na poczatku mojego poznawania muzyki Metal... dałam zabic sie za Kredki no ale coż komercha i juz. Dani Filth na kase polecial i zeszmacily sie albumy. Zobaczysz jezeli wciagnie Cie ta muzyka wkrodce COF przestanie cie interesowac czi wezmiesz sie za prawdziwy Black y Death Metal...
A Behemoth? Nasi też są dobrzy chociaż wokal słaby... Anaal Nathark i Anal Cunt ktoś słyszał?
[ Dodano: 24 Sty 2006 07:49 pm ]
Tak ogólnie to bardziej za grindem przepadam. Napalm Death rządi
[ Dodano: 24 Sty 2006 07:50 pm ]
O, Goregasm jeszcze dodam
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
nie jest zły
lubię dimmu borgir - jak dla mnie to ciekawe połączenie. ale przyznam sie bez bicia że w dziedzinie black dopiero raczkuję (bardziej zaciągnęło mnie do death)(wogóle to ja jestem niesprecyzowana i słucham prakycznie wszystkich odłamów metalu).
tak mi do głowy przyszło, ze może zrobicie mi listę kapel black-metalowych, od których powinnam "zacząć" (ku krórym powinnam pójść) i tych, o które warto zachaczyć ?
masz wyzej posty, dzieki ktorym na pewno jakos sie wyraczkujesz Polecam zaczac od Carpathian Forest - i zajebistego albumu - Bloodlust And Pervertion - tylko, ze jest tak niesamowicie dolujacy, wiec sie zastanow, zeby nie bylo, ze ni mowilam
a znasz "epitah" antimatter'a (nie, to nie metal) ? jak dla mnie to jest najsmutniejsza piosenka świata a poza tym lubię takie klimaty <takie - czyt. przygnębiające>.
[ Dodano: 24 Sty 2006 08:37 pm ]
ach.. no i dzięki za naprowadzenia na "czarną ścieżkę" (może "black path" brzmiałoby lepiej?)
Shaezaarnapisalam o Anaalu nieco wyzej
Ja tam w Dimmu nie preferuje ale za to lubie takze Burzum...melanholia i tyle ładnego doła sie łapie przy tej muzyce Varg sie nameczył...
Wysłany: 24-01-2006, 22:10
Czaka myślę więc przeciwnie...Wiem że albumy się zeszmaciły...Bo w "nymphetamine" słychać ostrą komerchę...Ale są te stare albumy którwe wiecznie będe kochać.Poza tymz Kredkami mam zbyt duże powiązanie jak niemowle z pępowiną matki ;]=
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
vampiria a co jestes córko Kate od Daniego? hmmm... Midian ujdzie jeszcze ale juz sie psuje no Cruelty and the beast, Vampire i Principle of Evil Made Flash sa a raczej były dobre jak ma stare czasy kiedy ich jeszcze słuchalam i tak samo jak Ty bylam z nich zakochana...ale o COF nie powinno mowic sie w Black Metalu
Wysłany: 24-01-2006, 22:28
Gotycki black metal ;] albo symfoniczny - owszem...
Kwestia gustu...U mnie sa na pierwszym miejscu jak Sui Generis Umbra [ ale to nie black]
[ Dodano: 24 Sty 2006 10:30 pm ]
Aaa i do każdego dociera inny gatunek muzyczny i inny zespol dlatego istnieje tyle gatunkow ;] nasz Behemoth jest lepszy ? albo Trivium ? Nie sądzę...Zwyczajne darcie mordy...[chodzi mi o ten drugi]
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum