Wysłany: 17-05-2008, 17:54 Bitwa piosenkowa - 2 posty dziennie
Temat zapożyczony z jednego z przyjaznych mi forów. Mam nadzieje, że tu również się przyjmie
Chodzi o to, że jedna osoba podaje tytuł i wykonawcę piosenki, której warto jej zdaniem posłuchać, a kolejna osoba przesłuchuje ją, ocenia w dziesięciostopniowej skali, krótko uzasadniając i zadaje następny tytuł, np
Feel -Jest już ciemno ( ... )
druga osoba:
6/10 -Fajna, chodź trochę mi już zbrzydła.
(i teraz podajemy nasz wybrany tytuł piosenki, który ma być oceniony przez następną osobę)
itd
Myślę, że żeby poszło sprawniej można podawać linki do piosenek, np na youtube.
Ok, to zaczynam piosenką raczej ogólnie znaną, na dobry(?) początek.
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
Wysłany: 17-05-2008, 20:50
Raper i jego dziewczynka do poklepania po dupie. Migający obraz.. zaraz dostanę migreny O_o
W kategorii teledysk: 0/10.
Nienawidzę takich teledysków.
W kategorii piosenka: fajne do potańczenia w klubie, ale tylko wtedy, kiedy nie zna się teledysku.
5/10
Kompletnie nie mój typ muzyki. Z resztą nie ma co oceniać bo jakość tragiczna. Nie wiem czy wina youtuba, czy wszystkie ich piosenki są kompletnie płaskie, wąskie, bez dołu, z wycofaną średnicą i skrzypiącą górą. Na plus fajny głos wokalisty. x/10
Na początku piosenka kojarzyła mi się z portugalską muzyką fado i do tego momentu mi się podobała. Później już tylko barwa wokalu przykuwała moją uwagę, a muzyka raczej zeszła na drugi plan. Nie zapadła mi w pamięci. Teledysk również średni.
3/10
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
Uwielbiam tą piosenkę
Jakbym słyszała młodszego brata Freddie Mercury
Śmieszy mnie w teledyskach cenzurowanie gołych tyłków w taki sposób.
Tak, jakby goła dupa miała mnie zbulwersować.
Albo kogokolwiek innego.
Zbyt spokojna jak dla mnie na dzisiaj, usypia mnie przy tej pogodzie
6/10.
http://pl.youtube.com/watch?v=ExZzhAN-pQU
Osobiście uwielbiam to wykonanie, nowa płyta niestety nie powala, bo brzmi jak wszystko spod ręki Timbalanda, więc zadowalam się Confession on the dancefloor.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum