Gabi nie wiem czy zauważyłaś, ale ten temat nazywa się 'Bitwa piosenkowa' a ten link który podałaś to po prostu filmik z modą lat 20, w których jakieś panny robią gwiazdy, czeszą sie i prezentują jak wiązać chusty. Dosłuchałam się tam przynajmniej kilku utworów i nie wiem w zasadzie jaką piosenkę miałam oceniać, bo nie ma tam ani wykonawcy ani tytułów.
Jednak wszystkie są w podobnym, w ogóle nie rzucającym się w ucho klimacie, po prostu jak dla mnie to słaby podkład muzyczny do treści jaką jest ten filmik. Rozumiem Twoje upodobania w stosunku do lat dość ubiegłych, ale bez przesady. Przez to tracisz wiele obiektywizmu, skreślasz większość jakichkolwiek unowocześnień, a przecież żyjesz już w trochę bardziej modernistycznych czasach, w których o dziwo czasem można doszukać się czegoś pozytywnego.
0/10
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
Ostatnio zmieniony przez akukaracza 23-11-2008, 17:22, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 23-11-2008, 17:22
akukaracza napisał/a:
Dosłuchałam się tam przynajmniej kilku utworów i nie wiem w zasadzie jaką piosenkę miałam oceniać, bo nie ma tam ani wykonawcy ani tytułów.
Okej, okej. Wiem, że zrobiłam źle
Następnym razem wrzucę coś pojedynczego.
akukaracza napisał/a:
Przez to tracisz wiele obiektywizmu, skreślasz większość jakichkolwiek unowocześnień, a przecież żyjesz już w trochę bardziej nowoczesnych czasach, w których o dziwo czasem można doszukać się czegoś pozytywnego.
Nie zgodzę się, że skreślam.
Oprócz hitów z tamtych lat słucham też zupełnie innej muzyki i nie czuję się ograniczona.
Całkiem przyjemne. Z chęcią będę słuchała tego, gdy będzie leciało w tle. 6/10
Jacek Kaczmarski - Mury
http://pl.youtube.com/watch?v=K0ss_xtRpXw
Genialny mężczyzna, genialna piosenka. Zawsze przechodzi mnie przy tym dreszcz. Dlaczego mam wrażenie, że piosenka staje się coraz bardziej aktualna...
Wysłany: 30-11-2008, 15:30
Uwielbiam, kocham.
Piękne to jest... 10/10
Jeśli już siedzimy w starociach...
krakowski staroć z Piwnicy pod baranami:
http://www.youtube.com/watch?v=X4WWccQjDOc
Autorem wiersza, który śpiewa Ewa Demarczyk jest Julian Tuwim, ten sam od wierszyków dla dzieci.
No tak, pidżama
O dziwo nie jest takie zle, fajnie nosowska wchodzi z wokalem, pozniej jest troszke gorzej 5/10
Uwielbiam ten kawałek - chodzi o ten pierwszy na "play liscie" nazywa sie - Tyranny Beyond Earth Epilogue. Poczatek taki niepozorny, ale potem jest masakra i ten wokla, poezja http://www.myspace.com/mitbnoise
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Poezje niewielu jest w stanie zrozumieć
2/10 ponieważ wyczuwam ze face naprawde chciał coś przedstawić, jakaś koncepcja była... tylko... to nie dla mnie
jeden z TYCH kawałków dla mnie Zawsze nastraja mnie w taki nieokreślony słodko-gorzki stan
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum