A ja czasem ścigne qmpla bo to mi telefon zabrał, bo to za dużo powiedział, bo to mu sie należy, bo mi się stać nie chce. O śnieg (czasem żólty) wytarzam i to moje całe bieganie... wole rower. Bardziej się zmęczę i ludzie się gapią jak na zjawisko. Bardziej efektowne
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Rozciągnij sie i uważaj żeby przy tym nie upaśc... z reguły bieg jest rozgrzewką do innych ćwiczeń. Możesz ew. zacząć wolno a potem przyspieszyć żeby cie nie chwyciło od razu.
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Kolka:
Po pierwsze nie można jeść co najmniej 2 godziny przed rozpoczęciem czegokolwiek.
Wogóle przed każdym sportem jest zasadą wykonanie solidnej gimnastyki rozciągającej. Na początkujących najwazniejsza jest jakośc i i sporo powtórzeń.
Poza tym należ sie sprostowanie powyższych postów.
Mianowicie Bieg nie jest rozgrzewką tematem treningu o ile jest to , no właśnie O czym dyskutujemy o - BIEGANIU czy o TRENOWANIU
A może o podbieganiu do autobusu
Mianowicie Bieg nie jest rozgrzewką tematem treningu o ile jest to , no właśnie O czym dyskutujemy o - BIEGANIU czy o TRENOWANIU
I czym piszesz? Po polsku prosze, nie rozumiem tego zdania
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
------------------
Jak tylko się zrobi cieplej chciałabym zacząć biegać.
Dziwne, że pogoda ma dla Ciebie takie znaczenie oczywiście jak deszcz pada czy ścieżka jest oblodzona to lepiej zrezygnować, ja biegam 4 razy w tygodniu w każdej porze roku.
natalia_14.03 napisał/a:
To jest chyba najprostrzy sport bo nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności.
Może Ci się tylko tak wydawać, jeśli masz wyznaczony teren i odległość do pokonania to po pierwszym przebiegnięciu nie wiesz na ile Cię stać i jakie tempo narzucić, więc jednak może nie umiejętności, ale technika i sposób jest ważny.
natalia_14.03 napisał/a:
Czy wy też biegacie? Jeśli tak to gdzie?
Biegam jak wyżej napisałem 4 razy w tygodniu i rozkładam to na dwie tury, pierwsza to bieg na długim dystansie, czyli wokół jeziora po parku, gdzie do przebiegnięcia mam zwykle od 3 do 5km. Natomiast druga tura to już bieg wokół boiska piłkarskiego, która służy mi najczęściej rozgrzewką przed grą zwykle wówczas pokonuje kilometr w szybkim tempie.
natalia_14.03 napisał/a:
Z kim? Jak długo?
Najczęściej z kumplem a na boisku grupowo, myślę, że w towarzystwie zawsze lepiej się biega i raźniej a przede wszystkim zawsze któraś osoba narzuci odpowiednie tempo.
Myślę, że bieganie jest dobre dla tych, co uprawiają jakiś sport lub mają prace związaną z wydolnością sprawnościową gdzie kondycja to pewien atut. Jeśli ktoś biega dla zdrowia i przyjemności zapewne czuje się zdrowszy i nie ma kompleksów odnośnie tycia gdyż to jest lepszy sposób na odchudzanie niż siłownia.
Bieganie (jak każde ćwiczenia fizyczne), na pewno zwiększa pewność siebie. Muszę znów zacząć, bo jakoś się zaniedbałem. Odkąd przestałem trenować wioślarstwo trudniej się zmobilizować, ale może od jutra znowu zacznę ćwiczyć
Co za późno Złej baletnicy przeszkadza i rąbek u spodnicy Ja zawsze biegam późno, tak jest lepiej. Mnie ludzi na ulicy. Raz tylko dwoch Romów się do mnie przydupasiło, ale to juz inna historia...
Imię: Karol
Wysłany: 01-03-2006, 21:02
taaa podbieganie do autobusu ,ostatni prawie 200metrow gonilem do tramwaju ale zdazylem :D takze podbieg to to nie byl raczej maraton ... a tak na powaznie to raz na jakis czas pare Km...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum