Imię: Wszemiła
Wiek: 20 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3212 Skąd: że znowu?
Wysłany: 03-10-2006, 17:22
na świecie ogólnie nie ma sprawiesliwości,a Ty bys chciał żeby w szkole była? raz na jakis czas trafi się jakiś wporzo nauczyciel,ale ogólnie duzo jest przejawów niespr. w szkole. Np. w mojej jest laska która miała od stu lat największa średnią w dziejach szkoły (cos koło 5,60) czyli miała większość 6 na świadectwie,a jak zaglądałam w dziennik jej klasy to miała same 5 i 4, 6 sporadycznie. Więc skąd tyle 6 skoro mamy średnią ważoną w wewnątrz szkolnym systemie oceniania i na pewno by jej wyszły same 5 tylko?
na świecie ogólnie nie ma sprawiesliwości,a Ty bys chciał żeby w szkole była? raz na jakis czas trafi się jakiś wporzo nauczyciel,ale ogólnie duzo jest przejawów niespr. w szkole. Np. w mojej jest laska która miała od stu lat największa średnią w dziejach szkoły (cos koło 5,60) czyli miała większość 6 na świadectwie,a jak zaglądałam w dziennik jej klasy to miała same 5 i 4, 6 sporadycznie. Więc skąd tyle 6 skoro mamy średnią ważoną w wewnątrz szkolnym systemie oceniania i na pewno by jej wyszły same 5 tylko?
I to jest właśnie "niesprawiedliwość" .Nauczyciele pewnie ją lubią i dlatego .
Imię: Wszemiła
Wiek: 20 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3212 Skąd: że znowu?
Wysłany: 03-10-2006, 17:30
Wookash napisał/a:
to raz a dwa, pewnie dyrektorowi zależało żeby to za jego kadencji do szkoły chodził najlepszy uczeń jego szkoły. Pozatym jej mama też uczy w tej szkole
[ Dodano: 03 Paź 2006 06:31 pm ]
Wookash napisał/a:
to raz a dwa, pewnie dyrektorowi zależało żeby to za jego kadencji do szkoły chodził najlepszy uczeń jego szkoły. Pozatym jej mama też uczy w tej szkole
Wysłany: 03-10-2006, 17:58 Re: Beznadziejna szkoła
Wookash napisał/a:
Czy Wam też się wydaje(ja jestem pewien),że szkoła jest strasznie niesprawiedliwa?
Akurat po dzisiejszym dniu, już napewno wiem, że szkoła jest niesprawiedliwa. ( co za %#^@%#& !!!!!!) musiałam sie wyżyć na znaczkach
Może nie wszyscy, ale wybrani nauczyciele, potrafią tak mnie wkurzyć swoimi humorami, ocenianiem niesprawiedliwie poszczególnych uczniów i zanadto sprawiedliwie ulubieńców, że mam ochotę wziać jakiemuś grafficiarzowi sprey i wybluzgać belfera na jakimś bloku, albo na szkole Albo wyryć na ławce cyrklem wierszyk prawdy o belferze
Ale szybko schodze na Ziemie, bo jestem pokorną uczennicą. I z góry wiem, że cokolwiek uczeń by nie powiedział na swoje usprawiedliwnienie to : NAUCZYCIEL ZAWSZE MA RACJĘ
Mam nadzieje, że Bóg istnieje i kiedyś im wystawi ocenę za uczciowość życia, z którą sie nie zgadzają i nic nie ebędą mogli zrobić
Szkoła już zawsze taka będzie...
Ostatnio zmieniony przez akukaracza 03-10-2006, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
Do założenia tego tematu skłonił mnie między innymi dzisiejszy dzień w szkole .Mieliśmy odpowiadać wszyscy z mapy Polski na geografii.Nauczycielka pytała z 5 nazw(wyzyny,niziny,gory,rzeki,wysoczyzny,pojezierza itd).
Moich kolegow pytała z czegoś prostego-Wisła,Tatry....a mi specjalnie zadała jakieś kur**sko trudne i dostałem lache mimo,że uczyłem sie do tego około 3 godzin a moi koledzy po 30 minut .
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3485 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 03-10-2006, 18:57
Wookash napisał/a:
Do założenia tego tematu skłonił mnie między innymi dzisiejszy dzień w szkole .Mieliśmy odpowiadać wszyscy z mapy Polski na geografii.Nauczycielka pytała z 5 nazw(wyzyny,niziny,gory,rzeki,wysoczyzny,pojezierza itd).
Moich kolegow pytała z czegoś prostego-Wisła,Tatry....a mi specjalnie zadała jakieś kur**sko trudne i dostałem lache mimo,że uczyłem sie do tego około 3 godzin a moi koledzy po 30 minut .
heh takie życie... prócz wiedzy liczy się także tzw. "szczęście"
ja uwazam ze czesto niestety oceny stawiane sa za nazwisko i to jest wlansie chyba najbardziej niesprawiesliwe a i jeszcze to moim zdaniem ze chlopakow zawsze traktuje sie surowiej od dziewczyn
Przy odpowiedzi najbardziej widać jeśli nauczyciel kogoś faworyzje lub odwrotnie...
Bo przecież nie będziemy podliczać punktów kolegom na sprawdzianach i porównywać ze swoimi wynikami.
Jestem pewna, że wtedy też wiele by wyszło.
Ostatnio zmieniony przez akukaracza 03-10-2006, 19:26, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Agnieszka
Wysłany: 03-10-2006, 19:10
Nigdy i nigdzie nie było ani nie jest w pełni sprawiedliwie.
Nasza klasa jest na cenzurowanym i albo dostajemy sprawdziany których nikt nie jest w stanie napisać przez 45 min, albo z takich szczegułów że nikt nawet nie pomyśli zeby się tego uczyć.
A co do twojego pytania z mapy to moge najzwyczajniej w swiecie podpadłeś nauczycielce i chciała ci zrobić na złość albo udowodnic że i tak nie umiesz.
hlopakow zawsze traktuje sie surowiej od dziewczyn
u nie tak nie jest, chlopacy mają luz a dziewczyna maja przechlapane, czepiają sie nas ubioru i czasem za zbyt krótką bluzke można pałe zarobić. zonk a chopacy maja najlepiej u chemicy i geograficy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum