Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Antykoncepcja, Wasze zdanie na temat tabletek
Autor Wiadomość
Pandeaemon 
*

Wysłany: 28-09-2008, 06:10   

Tak, a co powiecie o dziewczynie, która zostaje zgwałcona i według wszystkich powinna wtedy to dziecko urodzić lub kobieta, której życie jest zagrożone podczas porodu, a są szanse na to, że dziecko i tak urodzi się martwe???? :P

Według mnie w niektórych wypadkach takich jak ww. powinno zezwolić się na aborcję, bo nie zapominajmy, że to życie i brzuch tej kobiety/dziewczyny i to do niej należy prawo wyboru, a nie do innych ludzi :)

Znak zodiaku: wodnik

fragles25 
*

Imię: Joanna
Wysłany: 28-09-2008, 07:55   

też tak mi sie wydaje że w niektórych przypadkach powinni zezwolić, a kobiety usówały i będą usówać i lekarzy niejest mi wcale szkoda, bo prywatnie zrobią wszystko i tylko gęba sie uśmiecha że grubsza kasa wpadnie w portfel.
Ostatnio zmieniony przez fragles25 28-09-2008, 07:57, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: strzelec

Bezsenna_Krolewna 
*
Po prostu Ideał :)

Wysłany: 28-09-2008, 09:42   

Pandeaemon napisał/a:
Tak, a co powiecie o dziewczynie, która zostaje zgwałcona i według wszystkich powinna wtedy to dziecko urodzić lub kobieta, której życie jest zagrożone podczas porodu, a są szanse na to, że dziecko i tak urodzi się martwe???? :P

Dziewczyna zgwałcona powinna w ciągu 24h iść do szpitala i poddać się irygacji, ale mało która to robi i wcale się nie dziwię, bo po gwałcie pewnie nie ma się głowy do myślenia co może z tego wyniknąć. Ale taka irygacja ma plus, bo wtedy nie wiadomo czy jesteś w ciąży, czy nie i pewnie z biegiem lat nie myśli się- zabiłam dziecko- tylko- zmyłam brut po gwałcicielu.
Mnie się wydaje, że ostatnio przez to p**** Radio Maryja i szum wokół tej biednej zgwałconej nastolatki, która była w ciąży problem ten zostanie przez same ofiary zamieciony pod dywan, bo stał on się przez tych narodowców jeszcze bardziej wstydliwy i kłopotliwy.
Jeszcze jakieś 2 lata temu za nieszczęsnej koalicji PiS, SO i LPR chciało przecież zabronić usuwać ciąży z gwałtów i ciąży grożących życiu matki, a to jest niezgodne z konstytucją. Bo zawsze w zagrożeniu śmierci matki i dziecka ratuje się matkę, kierując się zasadą, że może urodzić jeszcze wiele dzieci.

jakkolwiek 
+++++

Wysłany: 28-09-2008, 16:09   

fragles25 napisał/a:
też tak mi sie wydaje że w niektórych przypadkach powinni zezwolić, a kobiety usówały i będą usówać i lekarzy niejest mi wcale szkoda, bo prywatnie zrobią wszystko i tylko gęba sie uśmiecha że grubsza kasa wpadnie w portfel.

Pisać się naucz, a nie za seks bierzesz. Do podstawówki.

Biorę tabletki i jestem zadowolona.

fragles25 
*

Wysłany: 28-09-2008, 18:43   

Ty jestes jeszcze za młoda na tabletki ,powinnas pic vibowit :584:

jakkolwiek 
+++++

Wysłany: 28-09-2008, 19:45   

Znawczyni forumowa w zakresie wiedzy o tabletkach antykoncepcyjnych niech założy poradnie internetową. Jestem pewna, że równie błyskotliwe mężatki będą się pchały drzwiami i oknami, aby zasięgnąć fachowej opinii eksperta. Ja wolę ginekologa, który już 3 lata temu nie widział przeciwwskazań. Być może wolniej się rozwijasz, skoro w wieku lat 19 lekarze zalecali picie vibovitu. To by tłumaczyło zadawanie głupich pytań na forach młodzieżowych.

fragles25 
*

Wysłany: 29-09-2008, 06:42   

skoro nie umiesz odpowiadac na moje pytania albo są dla ciebie moze wstydliwe to niepisz bzdur i wejdz sobie na inną strone.A jezeli juz od 3 lat bierzesz tabletki to musisz byc dobrze znana w tej swojej miejscowosci skądinąd :584:
Ostatnio zmieniony przez fragles25 29-09-2008, 06:43, w całości zmieniany 1 raz  

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 29-09-2008, 10:04   

Ja biorę od roku.
Czy też jestem znana w swojej miejscowości? :D
Ludzie są dziwni.

[ Dodano: 29-09-2008, 11:05 ]
Ula, najlepiej szklanka wody przed i po.
Albo wstrzemięźliwość :P
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Znak zodiaku: panna

Bezsenna_Krolewna 
*
Po prostu Ideał :)

Wysłany: 29-09-2008, 10:56   

Cytat:
Ty jestes jeszcze za młoda na tabletki ,powinnas pic vibowit :584:

Każdy wie najlepiej co powinien robi, a jeśli lekarz jest za to chyba ma większy autorytet i kompetencje niż nastolatki.
Ja nie biorę tabletek, dlatego, że u mnie w rodzinie kobiety źle reagują na hormony- tyją, mają nudności, ponoszą ich nerwy.. Poza tym mój chłopak obawia się, że mogłabym od tabletek zwiększyć ryzyko raka piersi. Tak więc stosujemy tradycyjną lateksowo- kauczukową antykoncepcję :)

fobia 
Zasłużeni
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 29-09-2008, 13:10   

Najlepszym środkiem antykoncepcyjnym wciąż pozostaje środek dupy. Skuteczność równa 100%.

Znak zodiaku: skorpion

caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 29-09-2008, 14:31   

Pandeaemon napisał/a:
Ja biorę od roku.
Czy też jestem znana w swojej miejscowości? :D

a ja od 2 lat. też pewnie jestem znana. mmm taka znana :D . szczególnie, że biorę w celach leczniczych.

bosz, zabawnie się tu robi

Znak zodiaku: byk

jakkolwiek 
+++++

Wysłany: 29-09-2008, 14:35   

fragles25 napisał/a:
skoro nie umiesz odpowiadac na moje pytania albo są dla ciebie moze wstydliwe to niepisz bzdur i wejdz sobie na inną strone.

Twoje pytania są głupie. Osoba o twoim (ach, och) doświadczeniu, po urodzeniu dziecka powinnaś wiedzieć cokolwiek o antykoncepcji. Chyba, że masz 15 lat i zaszłaś w ciążę z kolegą z trzepaka. Jeśli twój poziom intelektualny nie pozwala ci na znalezienie informacji o tabletkach w wiarygodniejszych źródłach niż forum młodzieżowe, to prponuję zacząć wyplatać koszyki z dziećmi z zespołem downa. Nie ubliżając dzieciom.
fragles25 napisał/a:

A jezeli juz od 3 lat bierzesz tabletki to musisz byc dobrze znana w tej swojej miejscowosci skądinąd :584:

Twoje spekulacje są nie na miejscu, nie mają nic wspólnego z prawdą i tylko potwierdzają twój poziom intelektualny. Próbujesz się tym podbudować? Zjedz czekoladę, pomaga. Na intelekt ponoć też, bo magnez reguluje sprawność komórek nerwowych.

[ Dodano: 29-09-2008, 15:38 ]
Gabi napisał/a:

Ula, najlepiej szklanka wody przed i po.
Albo wstrzemięźliwość :P

Szklanka wody, mówisz? A ja, głupia, posłuchałam lekarza i brałam tabletki, zamiast zasięgnąć fachowej rady na forum.

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 30-09-2008, 08:23   

Dlaaaaaaaaaaczego mój post został usunięty?

xbartxxx 
**

Wysłany: 30-09-2008, 12:14   

nie mam nic przeciwko stosowaniu tego typu antykoncepcji, przeciez w jakis sposob nalezy sie zabezpieczac jesli nie chce sie miec dzieci
  Znak zodiaku: rak

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu