Tak, a co powiecie o dziewczynie, która zostaje zgwałcona i według wszystkich powinna wtedy to dziecko urodzić lub kobieta, której życie jest zagrożone podczas porodu, a są szanse na to, że dziecko i tak urodzi się martwe????
Według mnie w niektórych wypadkach takich jak ww. powinno zezwolić się na aborcję, bo nie zapominajmy, że to życie i brzuch tej kobiety/dziewczyny i to do niej należy prawo wyboru, a nie do innych ludzi
_________________ "...I see rainbow made of...may dead..."
też tak mi sie wydaje że w niektórych przypadkach powinni zezwolić, a kobiety usówały i będą usówać i lekarzy niejest mi wcale szkoda, bo prywatnie zrobią wszystko i tylko gęba sie uśmiecha że grubsza kasa wpadnie w portfel.
Ostatnio zmieniony przez fragles25 28-09-2008, 07:57, w całości zmieniany 1 raz
Tak, a co powiecie o dziewczynie, która zostaje zgwałcona i według wszystkich powinna wtedy to dziecko urodzić lub kobieta, której życie jest zagrożone podczas porodu, a są szanse na to, że dziecko i tak urodzi się martwe????
Dziewczyna zgwałcona powinna w ciągu 24h iść do szpitala i poddać się irygacji, ale mało która to robi i wcale się nie dziwię, bo po gwałcie pewnie nie ma się głowy do myślenia co może z tego wyniknąć. Ale taka irygacja ma plus, bo wtedy nie wiadomo czy jesteś w ciąży, czy nie i pewnie z biegiem lat nie myśli się- zabiłam dziecko- tylko- zmyłam brut po gwałcicielu.
Mnie się wydaje, że ostatnio przez to p**** Radio Maryja i szum wokół tej biednej zgwałconej nastolatki, która była w ciąży problem ten zostanie przez same ofiary zamieciony pod dywan, bo stał on się przez tych narodowców jeszcze bardziej wstydliwy i kłopotliwy.
Jeszcze jakieś 2 lata temu za nieszczęsnej koalicji PiS, SO i LPR chciało przecież zabronić usuwać ciąży z gwałtów i ciąży grożących życiu matki, a to jest niezgodne z konstytucją. Bo zawsze w zagrożeniu śmierci matki i dziecka ratuje się matkę, kierując się zasadą, że może urodzić jeszcze wiele dzieci.
_________________ Do you spend time with your family? Good. Because a man who doesn't spend time with his family can never be a real man.
też tak mi sie wydaje że w niektórych przypadkach powinni zezwolić, a kobiety usówały i będą usówać i lekarzy niejest mi wcale szkoda, bo prywatnie zrobią wszystko i tylko gęba sie uśmiecha że grubsza kasa wpadnie w portfel.
Pisać się naucz, a nie za seks bierzesz. Do podstawówki.
Biorę tabletki i jestem zadowolona.
_________________ Ostatnio trochę OTuję o penisie!
Znawczyni forumowa w zakresie wiedzy o tabletkach antykoncepcyjnych niech założy poradnie internetową. Jestem pewna, że równie błyskotliwe mężatki będą się pchały drzwiami i oknami, aby zasięgnąć fachowej opinii eksperta. Ja wolę ginekologa, który już 3 lata temu nie widział przeciwwskazań. Być może wolniej się rozwijasz, skoro w wieku lat 19 lekarze zalecali picie vibovitu. To by tłumaczyło zadawanie głupich pytań na forach młodzieżowych.
skoro nie umiesz odpowiadac na moje pytania albo są dla ciebie moze wstydliwe to niepisz bzdur i wejdz sobie na inną strone.A jezeli juz od 3 lat bierzesz tabletki to musisz byc dobrze znana w tej swojej miejscowosci skądinąd
Ostatnio zmieniony przez fragles25 29-09-2008, 06:43, w całości zmieniany 1 raz
Ty jestes jeszcze za młoda na tabletki ,powinnas pic vibowit
Każdy wie najlepiej co powinien robi, a jeśli lekarz jest za to chyba ma większy autorytet i kompetencje niż nastolatki.
Ja nie biorę tabletek, dlatego, że u mnie w rodzinie kobiety źle reagują na hormony- tyją, mają nudności, ponoszą ich nerwy.. Poza tym mój chłopak obawia się, że mogłabym od tabletek zwiększyć ryzyko raka piersi. Tak więc stosujemy tradycyjną lateksowo- kauczukową antykoncepcję
_________________ Do you spend time with your family? Good. Because a man who doesn't spend time with his family can never be a real man.
skoro nie umiesz odpowiadac na moje pytania albo są dla ciebie moze wstydliwe to niepisz bzdur i wejdz sobie na inną strone.
Twoje pytania są głupie. Osoba o twoim (ach, och) doświadczeniu, po urodzeniu dziecka powinnaś wiedzieć cokolwiek o antykoncepcji. Chyba, że masz 15 lat i zaszłaś w ciążę z kolegą z trzepaka. Jeśli twój poziom intelektualny nie pozwala ci na znalezienie informacji o tabletkach w wiarygodniejszych źródłach niż forum młodzieżowe, to prponuję zacząć wyplatać koszyki z dziećmi z zespołem downa. Nie ubliżając dzieciom.
fragles25 napisał/a:
A jezeli juz od 3 lat bierzesz tabletki to musisz byc dobrze znana w tej swojej miejscowosci skądinąd
Twoje spekulacje są nie na miejscu, nie mają nic wspólnego z prawdą i tylko potwierdzają twój poziom intelektualny. Próbujesz się tym podbudować? Zjedz czekoladę, pomaga. Na intelekt ponoć też, bo magnez reguluje sprawność komórek nerwowych.
[ Dodano: 29-09-2008, 15:38 ]
Gabi napisał/a:
Ula, najlepiej szklanka wody przed i po.
Albo wstrzemięźliwość
Szklanka wody, mówisz? A ja, głupia, posłuchałam lekarza i brałam tabletki, zamiast zasięgnąć fachowej rady na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum