Po to jest ginekolog, skoro jesteś stara i doświadczona to nie lepiej iść do ginekologa by o wszystko wypytać? Wolisz pytać nastolatki na forum? :O
Poza tym skoro masz już męża to nigdy nie interesowałaś się jak działają inne zabezpieczenia??
Darn, masz nieaktualne informacje, papież zezwolił na prezerwatywy.
[ Dodano: 23-09-2008, 20:02 ]
Darn napisał/a:
hormonalna/mechaniczna/chemiczna/chirurgiczna
w ogóle to co ty napisałaś jest kompletnie bez sensu (nie wiem, chciałaś się popisać terminami??) Przecież antykoncepcja chirurgiczna to aborcja.
Nie mamy aż tak liberalnego papieża jakbyśmy chcieli- zezwolił tylko na stosowanie prezerwatyw w związkach, gdzie jedna osoba jest nosicielem wirusa HIV.. ale to i tak postęp.. i brawa się należą.
Ja jestem wierząca, ale uważam, że mniejszym grzechem jest antykoncepcja niż nieumiejętne wychowywanie niechcianego dziecka..
Sama antykoncepcja może zmniejszyć procent aborcji, a to mniejsze zło..
Nie mamy aż tak liberalnego papieża jakbyśmy chcieli- zezwolił tylko na stosowanie prezerwatyw w związkach, gdzie jedna osoba jest nosicielem wirusa HIV.. ale to i tak postęp.. i brawa się należą.
Brawo Stahu, taki z Ciebie doinformowany katolik ^^
antykoncepcja hormonalna/mechaniczna/chemiczna/chirurgiczna to też aborcja.
Bezsenna_Krolewna napisał/a:
zezwolił tylko na stosowanie prezerwatyw w związkach, gdzie jedna osoba jest nosicielem wirusa HIV
Gratuluje Darn, bardziej debilnej i zaprzeczjącej samej sobie odpowiedzi dawno nie widziałem ^^ Papierz nigdy by nie zezwoliłby na prezerwatywy, jeżeli tak jak ty mówisz byłyby aborcją. Większej kompromitacji niż ty Darn by prezerwatywę do aborcji porównać dawno nie widziałem. Widzę że taki z ciebie doinformowany lewak ^^
Bezsenna_Krolewna napisał/a:
Ja jestem wierząca, ale uważam, że mniejszym grzechem jest antykoncepcja niż nieumiejętne wychowywanie niechcianego dziecka..
Jestem wierzący i dokładnie tak samo uważam ^^, także uważam że o wiele mniejszym grzechem jest antykoncepcja niż arobcja, ale widocznie trzeba skrupulatnie i dokładnie pisać każdą bardziej wartką myśl, bo osobniki pokroju Darn mogą niezrozumieć.
Ostatnio zmieniony przez Stahu 25-09-2008, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
jestem wierząca i uważam tak samo że mniejszym grzechem jest antykoncepcja niż aborca, nierozumie tego jak kobiety mogą usunąć ciążę, kurna nosi pod sercem, czuje ruchy, a tu taka franca bez serca urodzi i żywe potrafi zamknąc w zamrażalce,albo sprzeda,aż same łzy cisną sie do oczu. A ta co naprawde chce dziecko to niemoże go mieć.
a ja i owszem. sama nie wiem czy bym usunęła ciążę, ale jeśli są kobiety, które nie widzą innego wyjścia,to niech robią co chcą. lepiej żeby takie dziecko nigdy się nie urodziło, a nie żyło w domu dziecka, nigdy nie zaznałoby miłości. do dupy z takim życiem.
jestem wierząca i uważam tak samo że mniejszym grzechem jest antykoncepcja niż aborca, nierozumie tego jak kobiety mogą usunąć ciążę, kurna nosi pod sercem, czuje ruchy, a tu taka franca bez serca urodzi i żywe potrafi zamknąc w zamrażalce,albo sprzeda,aż same łzy cisną sie do oczu. A ta co naprawde chce dziecko to niemoże go mieć.
Ja też tego nie rozumiem. Mnie by zabiły wyrzuty sumienia.. Sama bym potem ze sobą skończyła... Cóż jest winne to dziecko, że jego sprawcy nie pomyśleli o konsekwencjach poniesieni burzą hormonów?
W ogóle żal mi lekarzy, którzy pracują w kraju, gdzie aborcja jest legalna.. Przychodzi taka "pacjentka" i nie możesz jej odmówić i czujesz się jak zabójca..
_________________ Do you spend time with your family? Good. Because a man who doesn't spend time with his family can never be a real man.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum