Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 06-09-2006, 00:27
karola napisał/a:
z reszta co to za "dziecko", co ma mniej niz 72 godziny ?? myslicie ze lepiej bylo by komukolwiek gdyby sie urodzilo? podziwiam odwagi a moze glupoty...
uwazasz, ze zmierzenie sie z problemem, jakim jest dziecko to glupota...?
Badz jakimkolwiek innym, aleDUZYM
ciekawe...
a mi sie wydaje, ze jest zupelnie inaczej...
bo pojscie w zyciu na latwizne, wbrew pozorom w niczym Ci nie pomoze...
Malo tego- czesto zaszkodzi- ale to dopiero w przyszlosci...
nie zawsze jedna tableteczka oratuje TOBIE tylek...
i nie gadajcie, ze chodzi Wam o dobro dziecka:
"bo bedzie nieszczesliwe"...
Myslicie tylko i wylacznie o sobie... czysty egoizm...
"nie bede mogla isc na impreze, bede siedziec nad pieluchami"...
tak wlasnie jest- jak dziecko wskakuje do lozka...
bo takie podejscie innym niz "dziecinne" nazwac nie mozna...
Imię: Anka
Wysłany: 06-09-2006, 17:02
wyzynarka zycze Ci poprostu zebys nie musiala nigdy sie zastanawiac czy wziac taka tabletke czy nie. ja osobiscie nie przepadam za widokiem zasmarkanych i wyglodzonych dzieciakow czy 5letnich chlopcow z tanim winem pod domem dziecka. to indywidualna sprawa. Bo to czy ktos zdecyduje sie urodzic to jedno, ale to czy podola dorosnac szybko do wychowania dziecka to co innego.
_________________ złośliwi mówili na nią niewinna
Znak zodiaku:
aeris [Usunięty]
Wysłany: 06-09-2006, 18:18
Najlepszym sposób na to by nie zajść w ciąże jest po prostu zwykła WSTRZEMIĘŹLIWOSĆ.
Polecam
Ale ogólnie nie mam nic przeciwko środkom "PO", choć nie mówię, że ten spodób jest najlepszy...
Nie można porównywać tych tabletek do aborcji, przecież to dwie zupełnie inne sprawy!
Aborcja to wręcz wydzieranie życia, czyn kategorycznie haniebny i w ogóle jestem na NIE!
Ale co do środków "po" to ostatnio wpadło mi do ręki pewne czaspismo i dowiedziałam się to i owo o tych pigułkach.Zresztą zrobiłam zdjęcie tej części artykułu: >patrz<
Ja nikogo kto zażywa te pigułki nie będę oskarżać, łatwo jest mówić gdy stoi się z boku, zupełnie inaczej gdy samemu ma się naście lat i przed oczami perspektywę zostania młodą mamą. Zresztą egoistami byliśmy zawsze, nie tylko w tej dziedzinie życia. Każdy z nas ma w sobie trochę egoizmu, zwłaszcza jeśli chodzi o tak ważne życiowe decyzje.
Wysłany: 06-09-2006, 22:17
Ravana, ???
wiesz co Ci powiem..? zycie to najpiekniejszy dar jaki czlowiek moze dostac...
A to, jakie je mamy, zalezy w bardzo duzej mierze od nas samych.
Oddanie dziecka "gdzies" jest tak samo zenujacym wyjsciem, jak pozbawienie go
mozliwosci chodzenia po swiecie...
Imię: Anka
Wysłany: 06-09-2006, 22:36
wyzynarka ale chyba czegos nie rozumiesz... zastosowanie tabletki po (od razu po a nie po 48 godzinach) nie dopuszcza do polaczenia plemnika i komórki jajowej. Zreszta kłotnie o to kiedy zaczyna sie życie to juz calkowicie oddzielny temat. Zreszta te tabletki bardzo rzadko stosuja nastolatki, najczesciej kobiety po 21 roku zycia (takie sa oficjalne dane). Wiec nie mow o "dziecku" wskakujacym do lozka. Mowimy ogolnie, a przynajmniej mialam taki cel zakladajac ten temat.
Wysłany: 06-09-2006, 22:45
jak to wyglada...
wyskakuje sie z lozka, leci do lazienki, bierze tabletke i mowi- ok juz po wszystkim
a co jezeli taka sytuacja sie powtorzy? znow to samo...?
zastanawia mnie jedno... skad sie je ma...?
bo podobno na recepte sa...
idziesz do lekarza i mowisz, prosze recepte na "boski ratunek".
Lekarz sie pyta co sie stalo. A Ty mowisz "a tak na wszelki wypadek"...
jak bym była jakimś modem albo takie cóś to bym dała po warnie...
ale, że jestem tylko userką to powiem:
antykoncepcja po, moim zdaniem zadnego dziecka nie zabija. zapobiega tylko przed jego poczęciem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum