straszna choroba, ktora jest ciezka do wyleczenia. Osobiscie wspolczuje bardzo tym wszystkim, ktorzy na nia choruja. Nie chodzi juz nawet o wyglad fizyczny, ktory jednak jest straszny, ale o psychike takiej osoby. Wspolczuje i przyznam szczerze, ze nie mam nikogo, kto mialby taki problm. I na szczescie, bo wydaje mi sie, ze zupelnie nie umialabym pomoc tej osobie.
a ja wiem że takich osób jest pełno. I w mojej szkole też jest sporo takich dziewczyn. o większości pewnie nie wiecie. i pamiętajcie że bulimiczki wcale nie są takie chude. założe się, że gdzieś w waszym otoczeniu jest dziewczyna, która ma problemy z jedzeniem.
jak na moje to te choroby są potworne. dziewczyny same sobie robią pranie mózgu.
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Ta choroba ma podloze psychiczne. Wg mnie jest to spowodowane tym ze dziewczyny naogladaja sie tych "pieknych" OBRABIANYCH KOMPUTEROWO I WYMAKE-UPOWANYCH modelek i aktorek i potem takie chca byc, chude.. zgrabne.. nie moga zaakceptowac tego takimi jakie sa.. w tym jeszcze nie ma nic zlego ale od tego niewielki juz krok do anoreksji (niestety ) kazdy chce sie podobac.. dobrze wygladac.. ale niestety zbyt duze przejmowanie sie tym moze prowadzic do tej choroby. trzeba tez czasami zaakceptowac siebie takim jakim sie jest.
Ostatnio zmieniony przez axel_low 17-02-2006, 22:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum