to chyba malo wiesz...ze rozumiesz:P
albo masz psyche zryta:P....
za to Ty pewnie wiesz wszystko. matko .
rozejrzyj sie dookoła. cały swiat jest pełen takich dziewczyn a społeczeństwo jeszcze to pogarsza: cola light, diety cud, prawie nagie modelki na wybiegach, teledyski... to pociąga.
i takim dziewczynom podoba się to, że tu im obojczyki wystają bardziej niż innym, a tu ktoś jej powie jak to ona baaardzo wychudła.
a tak w ogóle to mieć...
merlin napisał/a:
psyche zryta
...to nie grzech
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
"ja podobno mialam"
adunia jaka Ty jestes zalosna..
idz lepiej spac dziecko..
nie zycze Ci zebys kiedykolwiek miala cos naprawde wspolnego z jakakolwiek odmiana ED..
a co do wypowiedzi migotki..
tu juz nawet brak slow.. niech Bog ma Cie w swojej opiecie, bo za taka inteligencja
to daleko nie zajdziesz..
samo pytanie"co myslicie o anoreksji"brzmi tak jakbysmy mieli napisac czy jestesmy za czy przeciw ewentulnie czy uwarzamy ja za dobra czy za zla. Jesli w pytaniu ma chodzic o cos innego to trudno, musisz nauczyc sie je formuowac.
ja odpowiadam na pytanie, anoreksja jest zla i jestem przeciw jej szerzeniu.
anoreksja to choroba napędzana przez samych ludzi, mode i cywilizacje... problem więc nie tylko samych chorych..... jednak to ich głupota, że nie potrafia na tyle zdrowo ocenić swojej sytuacji, że wpadają w takie coś
_________________ Każda Władza To GWAŁT Na Ludzkości!!!
uuuu głupotą bym tego nie nazwała. takie osoby nie potrafią zdrowo oceniać, ale nie z racji głupoty
osoba, która się odchudza mimo, że nie ma z czego i na uwagi rodziców i znajomych, że powinna przestać głupio się uśmiecha i mówi, że musi bo chce być piekna - jest jak dla mnie głupia... wtedy jeszcze nie jest chora i ulega tylko tym wszystkim głupim wzorcom... a co to innego jak nie głupota?
... mądra dziewczynko, to nie jest tak, że taka potencjalna chora... kładzie się spać zdrowa a budzi się chora.... to jest stan który się w niej rozwija...i wystarczy zdrowy rozsądek by nie pozwolić się mu rozwijać już na samym początku
to nie jest tak, że taka potencjalna chora... kładzie się spać zdrowa a budzi się chora.... to jest stan który się w niej rozwija...i wystarczy zdrowy rozsądek by nie pozwolić się mu rozwijać już na samym początku
nie tłumacz mi takich rzeczy!! zrozum, nie zauważysz kiedy jest początek chory zwiazanej z odżywianiem i ogólnie chorób psychicznych
i zdrowy rozsądek na początku nie wystarczy!
widzę, że mamy inny poglądąd na ten temat
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Jak tak komuś się podobają anorektyczne modelki to niech se wyszuka na necie zdjęć głodujących dzieci z Afryki lub poogląda filmy o Oświęcimiu to może zmieni zdanie i zacznie cieszyć się każdym kęsem pożywienia i nie bedzie chciał sie zagłodzić na śmierć....
u mnie zaczęło się od przejścia na dietę bezmięsną. potem był stres w szkole, nauka o rana do późnego popołudnia, potrafiłam nic nie jeść przez ponad 12 godzin, potem lekka sałatka i spać. człowiek nie zastanawia się nad sobą. dopiero po pewnym czasie, gdy z wejściem na 3 piętro jest już cięzko, kręci się w głowie, czasem mdli i nie można patrzeć na jedzenia, no i oczywiście duży spadek wagi, wtedy zaczyna się myśleć, czy sprawy nie zasdzły za daleko. nie można powiedziec, że z dnia na dzień ktoś zachorował. w pewnym momencie jest już za późno, psychika nie ta sama, podejście do ciała, ta władza nad nim, cięzko jest sobie jej odmówić, gdy raz się spróbowało.
osoba, która się odchudza mimo, że nie ma z czego i na uwagi rodziców i znajomych, że powinna przestać głupio się uśmiecha i mówi, że musi bo chce być piekna
tak a co jeżeli rodzice wcale nie rzucają żadnych uwag. wręcz przeciwnie mówią jej że jest gruba choć wcale nie jest? znam taki przypadek. moja kuzynka. bardzo zdolna, inteligentna. z mniejszego miasta poszła do większego aby sie uczyć w dobrym liceum. potem były wyśmiewania dodatkowo rodzice tylko utwierdali ją w przekonaniu że jest gruba(a wcale nie była)no to dziewczyna na drugim roku osiągneła dosyć niski poziom wagowy połamała sobie obie nogi (wiadomo większa kruchość kości) poszła do psychitryka. teraz ma 22 lata. nie zdała jeszcze matury. nie ma już żadnych ambicji. a chciała zostać lekarzem. tylko mi nie mówcie, że to jej wina. słaby charakter itd.itp. ja do tej pory wyrzucam sobie, że tak późno sie zorientowałam we wszystkim...
Imię: Ola
Wysłany: 20-07-2006, 14:48
ja przyznam sie od razu że za nic w świecie nie rozumiem anorektyczek i nie zrozumiem. Kiedy słysze tekst od szczupłej dziewczyny że ma za grube uda czy coś innego szlag mnie trafia. Odchudzają się nie wiadomo z czego. A mnie to denerwuje bo muszę przyznać że nie mam boskiej figury i parę kilogramów mniej by się przydało a takie chudzielce panikują z jakiegoś zbędnego kolgrama. Wiem że anoreksja ma podłoże psychiczne ale jakoś taka dziewczyna musi w nią wpaść. A zaczyna się od głupoty, potem jest choroba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum