Wierzycie w Anioły? Ja np, wierze że ktoś nade mna czuwa, jakiś dobry Anioł. Moze jest Nim ktoś z rodziny, kto już nie żyje... Nie wiem... Wiem, że jakaś dobra dusza nade mna czuwa! Gdy popadam w bardzo głebokiego doła, to ta siła mnie podnosi i sprawia, że to co wydawało sie niemozliwe- jednak może się urzeczywistnić. Wierzycie w coś takiego? w KOGOŚ takiego? A może wierzycie w coś innego?
Czasami zastanawia mnie jak w to wszystko można wierzyć... nie pojętty dla mnie jest taki tok myślenia i postrzegania świata...
Oczywiście nikogo nie obrażam
_________________ Radykalna Akcja Antfaszystowska Raaf...
Wierze, codziennie rano modle sie, odmawiam m.in. "Aniele Boży stróżu mój..." gdy jestem w jakiejs sytuacji zagrozenia lub sie po prostu boje to rowniez odmawiam te modlitwe... wierze ze ktos nad nami czuwa...
Mysle, ze anioł mysli rozsadnie i w chwili zagrozenia robi wszystko by uniknac niebezpieczenstwa. Wedlug mnie jest to dusza czlowieka, ktory zmarl i postanowil odkupic swoje winy za życia, pomagając Nam.
Wg mnie nie czuwają nad nami zadni zmarli.Jak człowiek umiera,to go nie ma.Nie ma zadnej duszy.To kościół wymyślił duszę.W Biblii jest to napisane.Człowiek umiera.To tak jakby zasnął.Nie idzie do zadnego piekła(w które nie wierzę),ani nieba.On tak jakby zasypia.Bóg obudzi go dopiero na sąd ostateczny.I tam zadecyduję,czy dana osoba pójdzie do tzw.nieba,czy zostanie unicestwiona.
Wierzycie w piekło(o czyśćcu,o którym nie ma wzmianek w Biblii,juz nie wspomnę)?Jeśli tak,to jak to się ma do tego,ze Bóg jest nieskończenie miłosierny?Jeśli jest miłosierny,to nigdy nie skaze was na wieczne potępienie.Jego miłosierdzie objawi się w tym,ze Was unicestwi(pyk,i was nie ma)i nie będzie Was.To będzie karą za grzechy,a nie piekło.
Więc jak ktoś mi mówi,ze jakaś zmarła osoba nad nim czuwa,to opowiadam mu ten tekst,co wyzej.Nie dajcie się zwieść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum