Tu będę niegrzeczna.JAk nie wierzysz to nie cytuj Biblii,choc sie zastanawiam jakiego Ty jestes wyznania.
Mario napisał/a:
Wierzycie w piekło(o czyśćcu,o którym nie ma wzmianek w Biblii,juz nie wspomnę)?
Jesteś jedną z nielicznych osób,które nie wierzą w Papieża.W Biblii nic nie wspominali o tym pojęciu.Tak ważny człowiek w Kościele i w Biblii nic nie piszą o tym.Ciekawe czemu??
Mario napisał/a:
Jeśli tak,to jak to się ma do tego,ze Bóg jest nieskończenie miłosierny?Jeśli jest miłosierny,to nigdy nie skaze was na wieczne potępienie.
Ograniczenie intelektualne i to w sferze myślenia chociazby ziemskiego.Po pierwsze nie rozumiesz rozumowania Boga i nikt nie rozumie,bo to On stworzył coś takiego jak mądrośc.Po drugie gdyby się chciało poszperac w Biblii to znajdzie się wzmiankę,kto trafi a kto nie do Królestwa Niebieskiego.Tam jest to jasne,więc nie rozumiem,dlaczego nadal tego nie pojmujesz,że można byc miłosiernym i kogoś potępic jednocześnie.Ktoś kto nie chce się pogodzic z Bogiem,nie słucha Go i do ostatnich godzin życia się z Nim nie pojedna to również zostaje potępiony.Szkoda,że op tym nie wiesz.
Mario napisał/a:
Jego miłosierdzie objawi się w tym,ze Was unicestwi(pyk,i was nie ma)i nie będzie Was.To będzie karą za grzechy,a nie piekło.
A to jest myślenie na poziomie małego dziecka.Ty nie określasz kary za grzechy,ani nie wiesz jak ona będzie wyglądac.To jest niespodzianka.Kto powiedział,że świat ma byc łatwy i wszystko zrozumiałe??Ani po śmierci co ma byc??A po co jest szatan??Nie pomyślałeś ,że to jego królestwo??Przeciez to jest Anioł zaraz po Bogu też chce miec swój świat,więc go nie obrażaj(?).JA zaraz zrobię pyk i już latam,heheh.
Mario napisał/a:
Więc jak ktoś mi mówi,ze jakaś zmarła osoba nad nim czuwa,to opowiadam mu ten tekst,co wyzej.Nie dajcie się zwieść
Ja Ci mówię,że Ktos nad Tobą czuwa:P.Ten Twój tekst mnie nie przekonuje,bo obaliłam Twoją teorię,więc wymyśl cos mądrzejszego,bo nie dałam Ci sie zwieśc,a wszystko przez tą moja głupotę słuchania kazań w Kościele.I przez ten Kościół mam sensowne(a nie śmieszne)wytłumaczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum