Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 21-03-2007, 12:41
Alicja napisał/a:
Pomnik mu zbudujcie kuźwa.
nie, no takiej potrzeby nie ma. Bill Gates i ludzie od Google pomnika nie mają, więc Rydzyk też mieć nie będzie. Patrzymy na niego od strony człowieka mediów i biznesu i tutaj prezentuje się genialnie, poziom retoryczny jest bardzo wysoki, problem leży tylko w poglądach, które są jednak gówniane
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 21-03-2007, 12:44
do perfekcji opanowal kontrole nad starszymi paniami za pomoca radia, podobno religijnego.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Wysłany: 21-03-2007, 12:48
Wooof napisał/a:
do perfekcji opanowal kontrole nad starszymi paniami za pomoca radia, podobno religijnego.
gdyby to były tylko starsze panie, to nikt by się rydzykiem nie przejmował, ale niestety ma swoją młodzieżówkę, poza tym politycy wolą żyć z nim w zgodzie i taka fotografia z rydzykiem dodaje autorytetu każdej partii w takim katolickim kraju. Rydzyk ma wpływy, ma kasę i w sumie nieraz podejmuje decyzje ostateczne, właśnie w świecie polityki. Gdyby to było zwykłe radio i staruszki to w ogóle rydzyk nie byłby nam znany.
Alicja napisał/a:
markiza napisał/a:
poziom retoryczny jest bardzo wysoki
E, o czym ty w ogóle mówisz?
o tym, że na samym początku taki rydzyk był nic niewartym księdzem, a teraz nagle ma kupę kasy i wielkie wpływy-wniosek? genialny manipulator i wielka siła perswazji
o tym, że na samym początku taki rydzyk był nic niewartym księdzem, a teraz nagle ma kupę kasy i wielkie wpływy-wniosek? genialny manipulator i wielka siła perswazji
Nie mam zamiaru go za to podziwiać.
markiza napisał/a:
niestety ma swoją młodzieżówkę
Ma?
markiza napisał/a:
poza tym politycy wolą żyć z nim w zgodzie i taka fotografia z rydzykiem dodaje autorytetu każdej partii w takim katolickim kraju. Rydzyk ma wpływy, ma kasę i w sumie nieraz podejmuje decyzje ostateczne, właśnie w świecie polityki.
I powinien znaleźć się w końcu ktoś, kto go sprowadzi do pionu. Poza tym już nie przesadzaj, ze podejmuje te ostateczne decyzje. Podaj przykład.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wysłany: 21-03-2007, 13:05
Alicja napisał/a:
Podaj przykład.
dałam artykuł, a w nim moc przykładów
Alicja napisał/a:
Ma?
a ma
Alicja napisał/a:
Nie mam zamiaru go za to podziwiać.
dlaczego?każda osoba publiczna do tego dąży, a on to osiągnął. zresztą, taka siła perswazji wszędzie się przydaje.
nie mówię, że uważam, że rydzyk jest taki wspaniały i och i ach-przerażają mnie jego poglądy, ale jeszcze bardziej przerażają mnie jego umiejętności. Mam o nim taką samą opinię jak o Hitlerze-to też był wielki człowiek, tylko z chorym umysłem
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 21-03-2007, 13:16
markiza napisał/a:
Gdyby to było zwykłe radio i staruszki to w ogóle rydzyk nie byłby nam znany.
no fakt, masz racje. ale swego rodzaju to jest fenomen jak mozna sprytnie radio wykorzystac.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Dlatego, że jest człowiekiem, który nie szanuje innych ludzi i to przesłania mi całą jego "wspaniałość". Ksiądz nie powinien w takim stopniu mieszać się do polityki.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum